2013. július 27., szombat

DXN marketingterv magyarázata

A DXN jutalék-rendszeréről érthetően Orsy László SSD megfogalmazásában.
A jutalék-rendszer teljesen nyilvános és a kávés oldalakon a letölthető anyagok között található "DXN Marketing Terv" néven.

Az alapok
Fogalmak definíciói:
PV: Pontérték a minősülés és a státusz meghatározásához.
SV: Eladási érték a bónusz és az ösztönzők kalkulációjához.
Személyes pontérték (PPV): Összesített PV, mely egy adott hónapban képződik a saját vásárlások után.
Személyes eladási érték (PSV): Összesített SV, mely egy adott hónapban képződik a saját vásárlások után.
Személyes csoport pontérték (PGPV): Összesített PV, mely egy adott hónapban képződik a teljes alsó vonalba tartozó törzsvásárlók vásárlásai (kivéve a QSA-k csoport pontértékei) és a saját PPV után.
Személyes csoport eladási érték (PGSV): Összesített SV, mely egy adott hónapban képződik a teljes alsó vonalba tartozó törzsvásárlók vásárlásai (kivéve a QSA-k csoport pontértékei) és a saját PSV után.
Diamond csoport pontérték (DGPV): Összesített PV, mely egy adott hónapban képződik a teljes Diamond csoportodba tartozó törzsvásárlók vásárlásai (kivéve a QSD-k csoport pontértékei) és a saját PPV után.
Diamond csoport eladási érték (DGSV): Összesített SV, mely egy adott hónapban képződik a teljes Diamond csoportodba tartozó törzsvásárlók vásárlásai (kivéve a QSD-k csoportpontértékei) és a saját PSV után.
Minősült Star Agent (QSA): Minden Star Agent igazgató, aki egy adott hónapban teljesíti a 100 PPV- és 300 PGPV-szintet.
Minősült Star Diamond (QSD): Minden Gyémánt igazgató, aki teljesíti a 37%-os Star csoport bónuszszintet.

Ez így eléggé száraz, ezért inkább közérthetően megfogalmazom: minden terméknek van egy pontértéke (PV), és minden terméknek van egy olyan értéke, amely a jutalék alapját képezi. Ez minden terméknél más és más. Átlagban kb 1PV = 80SV (80.-Ft).

Például: 1 doboz 3in1 kávé pontértéke: 11,5 (PV), jutalékalap-értéke: 1.170.-Ft (SV).
Spirulina-120: PV = 20, SV = 1.455.-Ft

Láthatjátok a példákból, hogy teljesen különböző az arány az SV és a PV között. És mindezt még befolyásolja az aktuális deviza-árfolyam is, mert az elszámolás a nemzetközi DXN-központban Euróban történik. Bár ez lényegtelen, talán annyiban nem, hogy erősebb eurónál több a jutalék Forintban.

Ha valaki egy adott hónapban jutalékot szeretne kapni, akkor arra kell figyelnie, hogy abban a hónapban a saját vásárlása meghaladja a 100PV-t. Ekkora mennyiség kb egy 3 fős családban könnyedén elfogy.
Azon csapattársak pontjai, akik nem érik el adott hónapban a 100PV-t, azoknak a pontjai a fölöttük lévő első jutalékra jogosult szponzornak a személyes pontjaihoz adódnak hozzá.
Csoportbónusz:
A csoportbónuszhoz való jogosultság megszerzéséhez a havi minimum 100 PPV szükséges.
Összesített csoport PV, mellette a szinthez tartozó bónusz:

100-299PV: 6%
300-999PV: 9%
1.000-1.999PV: 12%
2.000-3.249PV: 15%
3.250-4.499PV: 18%
SA: 4.500 vagy több: 21%*

* Ha egy Star Agent (21%) eléri a 100 PPV- és 300 PGPV-szintet, akkor minősült Star Agent lesz és automatikusan megemelkedik a jutalékszintje 25%-ra.

Magyarázat a pontértékekhez: NEM a havi pontokról szól ez a táblázat, hanem a regisztrációtól kezdve az összes vásárlásod és a folyamatosan növekedő csapatod teljes forgalmának összegyűlt pontértékeiről van szó! Emiatt folyamatosan egyre nagyobb jutalékszinted lesz!
Ha a hónap utolsó napján elérsz egy magasabb szintet, akkor már abban a hónapban azzal az új, magasabb számmal fognak számolni a jutalékod kiszámításakor - nem pedig a következő hónaptól! A következő hónapot pedig az előző hónapban elért szintről folytatod és nem tudsz visszaesni, sőt egyre magasabb szinteket érsz el!

Star Csoportbónusz:
Ha valaki már elérte a QSA igazgatói szintet és csapattársai is vannak, akkor egy adott hónapban akkor kap a teljes csapata után jutalékot, ha a saját 100PV vásárlása mellett azon csapattársainak vásárlásai meghaladják összesen a 200 PV-t, akik nem QSA-k. Illetve a saját és a nem QSA csapattársak vásárlása meghaladja összeadva a 300PV-t. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek a havi saját vásárlása meghaladja a 300PV-t, az akkor is jogosult lesz a Star csoportbónuszra és a fejlesztési bónuszra, ha a többi csapattársa nem vásárol semmit.
A Star csoportbónusz táblázatot lentről felfelé kell elkezdeni értelmezni. :)

Ha Te minősült Star Agent igazgató (QSA) vagy és nincs minősült Star Agent igazgatód - az SA-k és a QSA-k száma nulla - , akkor a jutalékszinted felugrik a 21%.-os szintről 25%-ra!

Ettől kezdve pedig úgy emelkedik a jutalékszinted, ahogyan a csapattársaid sorra egymás után elérik a QSA igazgatói szintet. Ha 2 QSA direkt csapattársad van, akkor 2 X 2, azaz 4%-al lesz magasabb a jutalékszinted, tehát már 29%-ot fogsz kapni a saját és a nem QSA csoportjaid teljes havi fogyasztása után.

Ha már 5 Star Agent igazgatód van, akkor változnak a feltételek és könnyebben minősülhetsz a 35%-os szintre. Ehhez annyi kell, hogy közülük legalább 4 elérje a QSA szintet és mellettük legyen a teljes csoportpontérték(DGPV) minimum 2000PV az adott hónapban. Ha 4-nél kevesebb a QSA igazgatók száma, akkor legalább 3000PV szükséges a minősüléshez.

Amikor valakinek a hatodik csapattára is eléri a Star Agent igazgatói szintet, akkor eléri a Gyémánt - Star Diamond - szintet. Ha gyémántként szeretnél további jutalékokat is kapni, akkor teljesítened kell a 37%-os szint feltételeit. ha legalább 4 QSA-d van, akkor elegendő, ha a DGPV-d nagyobb, mint 2500PV. Ha ennél kevesebben minősülnek az adott hónapban, akkor viszont minimum 5000Pv teljes csoportponttal kell rendelkezned!

Ha gyémántként a DGPV értéked például csak 2100PV, akkor csak 35%-os jutalékot kaphatsz és nem járnak a további bónuszok sem. Ehhez azért azt is tudni kell, hogy gyémántként általában van az embernek legalább 10-20.000PV-je egy hónapban. De ez nem garantálja azt, hogy ő eléri a 37%-os szintet, mert lehet, hogy szinte az összes forgalom az egyetlen aktív és szintén gyémánt (QSD) szinten lévő csapattársa hálózatában képződik. És a QSD-k csoportforgalma nem számít bele a saját DGPV-be.

Fejlesztési bónusz:
Ez egy olyan jutalék, amely már önmagában jelentős és valódi passzív jövedelmet biztosíthat! Ráadásul a legelső - Star Agent igazgató (QSA) - üzleti szinttől jár és csupán a Star csoportbónusznál említett 100+200PV feltétel teljesítése kell hozzá.

A fejlesztési bónusz az első 5 mélységedben lévő QSA-k csoportforgalma után jár 5-4-3-2-1% értékben. Nincs mélységbeli megkötés, tehát ha az egyik vonaladon az első QSA-d a 4.mélységedben van, az akkor is az első szintűnek számít. A fejlesztési bónusz szempontjából QSA-nak számít az összes legalább Star Agent szintet elért csapattársad.

Annyit képzelj el, hogy a csapatodban az első 6 hónap után lesz rajtad kívül kb 1-3 QSA. Az első éved után lesz kb 5-15 QSA a csapatodban, két év munka után pedig legalább 60-80 QSA forgalma után fogsz fejlesztési bónuszt kapni. És emlékezz vissza: egy-egy QSA legalább 300PV csoportforgalommal rendelkezik havonta, a tapasztalataink szerint minden QSA-nk legalább havi 1000PV csoport forgalommal rendelkezik havonta.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése