2013. július 6., szombat

Siker képlet az MLM üzleted építéséhez!

            

Nézd meg s akarod közben olvashatod is, 
hogy megértsd és utána megcselekedd te is!
Az MLM szakma és a benne megszerezhető korlátlan jövedelem, szabadság ma minden híreszteléssel ellentétben, egyre népszerűbb dolog. Sokan keresik azonban a titkot, hogyan lehetnek itt sikeresek, hisz az nem titkolt tény, hogy azzal, hogy csatlakoztál egy bizonyos céghez, még nem a nyertes Lottó szelvényedet vetted meg! Bármit is mondtak neked mikor az volt a tét, hogy beléptessenek, az anyagi függetlenséget, a milliós jövedelmeket itt se adják könnyen!

Sok éves MLM tapasztalattal a hátam mögött, én összeállítottam egy képletet, ami szerintem a Siker képlete.

 Siker= HIT X MLM

A két szó magában is fontos, de igazából minden betűnek van több jelentése és jelentősége ebben a képletben. Itt csak egyet emelnék ki a sok közül.

Hitelesség x Igényesség x Taníthatóság x Motiváció x Lelkesedés x Munka
 A sikerhez vezető út az MLM-ben sem fenékig tejfel! Valóban sok munkát kell belefektetni, és igaz az az állítás, hogy minél több embernek mutatod meg az üzletedet, a termékeket, a nagy számok törvénye alapján, annál nagyobb esélyed van a sikerre, annál többen fognak csatlakozni! Ennek van igazság tartalma, mégis ha a képletet megnézed, akkor láthatod, hogy én a munkát a képletben mégis az utolsó helyre tettem, és ennek nyomos oka van!

Ha az MLM olyan könnyedén biztosítana milliós jövedelmeket mindenkinek, aki belekezd, akkor félő, hogy kiürülnének a munkahelyek és senki se adná el az idejét fillérekért a munka adójának! 
Ha csak egy olyan munka lenne, mint minden más, ahol az eredmény csak a munka mennyiségétől függ, akkor szerintem sokkal többen lennének sikeresek és gazdagok ebből az üzletből! Mert én úgy látom, az emberek többsége szeret dolgozni, és nem az a probléma, hogy lusták, hanem valami más. Dolgoznak, de eredménytelenül, és mivel itt nincs fizetés, a befektetett munkáért nem kapnak pénzt, csupán létrejött forgalomból lehet jutalékot osztani, ezért sokan a kezdeti kudarcok után hamar feladják és valami „biztos stabil” jövedelem után néznek, ahol megadják, mit kell csinálni és adnak érte mondjuk órabért. Nehezen értik meg az emberek, hogy ez a szakma nem a munka mennyiségétől függ elsősorban, hanem attól, hogy milyen ember vagy és képes vagy-e vezetővé válni, követendő példa lenni?!


Talán egy személyes történettel magyaráznám meg mire is gondolok.

Még kamasz gyerekként nagyon szerettem pingpongozni. Élveztem a játékot és ezért el is mentem egy egyesületbe, mert úgy gondoltam ott majd sokat játszhatok, talán versenyszerűen is.
De mikor elkezdődött az edzés és az edző 1 órán keresztül csak futásra és tornára vezetett minket nagyon elkeseredtem. Én játszani jöttem ide – gondoltam – és nem értettem mi szükség van ahhoz, futásra, és fekvőtámaszokra! Én úgy akartam pingpong versenyző lenni, hogy csak játszom és ütögetem a labdát. Persze a rossz hozzáállásom miatt hamar el is kellett jönnöm.Mostanában sokat jut eszembe ez a történet, mikor azt látom, hogy az emberek csatlakoznak az MLM hálózatomhoz, mert megtetszett nekik a hatástöbbszörözés, a passzív jövedelem és az elérhető korlátlan jövedelem, de valahogy az indulás nagyon nehezen megy. Szeretnék megtudni a gyors meggazdagodás tippjeit, hogyan lehetne ezzel gyorsan eredményeket elérni, pénzt keresni. Várják az öt találatos tippeket – hol hirdessenek, mit írjanak a honlapjukra, hova tegyenek linkeket, mit kommunikáljanak a Facebookon, és úgy általában mi hozza leggyorsabban az eredményt? Nem is lenne ezzel semmi gond, hisz mindenki a könnyebbik irányt választaná ösztönösen, de sajnos nincs ilyen receptem se nekem se másnak szerintem. Ha ez ilyen egyszerű lenne, és meg lehetne adni, hogy melyek a gyors eredményt hozó biztos lépések, cselekedetek akkor, mint már mondtam mindenki ezt csinálná!

A legnagyobb tévedés és félrevezetés az MLM toborzáskor az, mikor elhitetjük emberekkel, hogy ezt az üzletet bárki meg tudja csinálni! Az igaz, hogy mindenki meg tudja csinálni, de nem bárki!

És mi a különbség a bárki és a mindenki között?

Azt szokták mondani, a szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel! 

Nos, az MLM valóban egy nagy lehetőség, amiben azonban óriási szerepe van a szerencsének! Viszont a szerencse nem azonos a véletlennel! A szerencse az üzleti életben, a tapasztalat szerint leginkább azokhoz társul, ahol meg van a felkészültség, a helyes attitűd, a kitartás és azok a dolgok, amiket én a siker képletében foglaltam össze!Szerencsés volt Edison, Ford és a többiek, vagy a még élő Bill Gates? Igen! 
Olyannyira különleges emberek ők? Nem! De egy valami biztos, olyan emberi tulajdonságokkal rendelkeztek, ami mágnesként vonzotta hozzájuk a sikert!
Visszatérve a pingponghoz fűződő szeretetem hasonlatához, ahogy én nem érettem miért van szükség a futásra, kemény bemelegítésre ahhoz, hogy pingpongozhassak, lehet, hogy te se érted, mit „lelkizek” itt neked, személyiségfejlődésről, lelki tulajdonságokról, szellemi törvényekről!
Te is inkább azt szeretnéd, mutassam meg, hova rakjad a linkjeidet, milyen kulcsszavakra optimalizáld a honlapodat, milyen csábító szöveget írj ki a közösségi oldaladra, vagy milyen blogokat csinálj, amik gyors forgalmat hoznak!

Mégis szeretném, ha megértenéd, és elfogadnád, hogy az eredményed és a sikereid, így a jutalékod nagysága is, elsősorban nem attól függ, hogy milyen cégben vagy, milyenek a termékek, még attól se, hogy mennyit dolgozol, hanem attól, hogy milyen ember vagy! Csak idézni tudom, egyik általam nagyra becsült vezetőnket, aki azt mondta:
Én azért csatlakoztam a szponzoromhoz, mert számomra ő egy olyan ember volt, akiben tudtam megbízhatok, és tudtam ő bármit mond, ajánl, az csak jó lehet!
Hiszem, hogyha a sikerképletben megfogalmazott dolgokat helyére teszed az életedben, akkor te is ilyen emberré válhatsz, és az emberek így fognak hozzád viszonyulni, s így hatalmas üzleted lesz!


E rövid kitérő után térjünk a lényegre! 

Az MLM egy szakma, amit meg kell tanulni, nem elég hozzá a lelkesedés!
Gondolom te se feküdnél be a műtőbe a kés alá, ha aki műt nagyon lelkes, de még csak most kezd ismerkedni az ember felépítésével! De sokan szerintem még a fog orvoshoz se mennének oda így vagy az autójukat se adnák egy kezdő szerelő kezébe?!
Mégis a legtöbb MLM hálózat erre a mintára épül és indítja el a csatlakozókat!
Mintha az értékesítés, a marketing, az online marketing, a kommunikáció, kapcsolat építés, tárgyalás levezetés, üzletkötés, üzletépítés, menedzselés és reklám nem mind, mind egy külön szakma lenne, amit mások akár több évig is tanulnak drága tanfolyamokon vagy költséges főiskolákon, egyetemeken! A friss csatlakozók sokszor azonnal a harc mezőre kerülnek, s ha nem több éves értékesítői vagy marketing területről jönnek akkor bizony gyorsan begyűjtik az első nemeket elutasításokat sőt a környezetük szimpátiáját is könnyen elveszthetik, barátságok mehetnek tönkre ezáltal!
Ennek is köszönhető az a sokak által az MLM fejéhez vágott közbeszéd miszerint az MLM cégeknél csak egy minimális réteg, 2-5% akik értékelhető, magas összegeket keresnek, a többiek jutaléka elenyésző, sokszor az is elmegy a termékekre, amiket a jogosultsághoz, meg kell vagy megszoktak venni.
Lehet, hogy túlzás amit mondok, vagy érzek, senki se vegye magára vagy általánosítson, de sokszor úgy látom, hogy egyes MLM vezetők számára maga az ember nem számít, nem állnak le átlagemberekkel foglalkozni, csak addig, amíg a név listájukat kiszedik, bízva abban, hogy rajtuk keresztül megtalálják azt a pár ÁSZT, akire igazán szükségük van! Ezért talán őket nem is zavarja annyira, ha ezek a bizonyos átlagemberek nem lesznek sikeresek, nem fordítanak időt a képzésükbe, a személyiségük fejlesztésébe, s nem hagynak túl sok időt arra, hogy beletanuljanak a szakmába, szinte azonnal kezdődik a MUNKA! Hívd fel, hívd el, szervezd be, vedd rá, mutasd meg neki, mond el mindenkinek, aki 1 méteres körzetedbe kerül....stb! És az elefántok elindulnak a porcelán boltba! Az ilyen vezetők az embereket használják csak az üzletük építésére, pedig fordítva lenne a helyes és célravezetőbb, vagyis az üzletet használni az emberek építésére! Mert hosszú távon én úgy gondolom, hogy a stabil, passzív jövedelem termelő vállalkozás alapja az elégedett és sikeres emberek tömege és az olyan fogyasztóké, akik akkor is megvennék a termékeket, ha nem fűződik hozzá üzleti érdekük, az nem a jutalék felvétel feltétele csupán!

Tehát a MUNKA nálam ezért került az utolsó helyre. Nálam nem ez az alap, sokkal inkább a felépítmény teteje, koronája! Ahogy mondta valaki nagy ember: Ha sokat dolgozol a munkádban akkor megélhetsz talán belőle, de ha sokat dolgozol magadon, akkor milliomos szabad ember leszel!

Ahhoz, hogy a munkád ne bukások sorozata legyen, hanem bármi amibe belekezdesz sikeres legyen és eredményeket érj el a saját magad, ne csak a szponzoraid számára fontos, hogy a siker képletét az elejétől kezd és valósítsd meg az életedben, az üzletedben!
De figyelmeztetlek, nem az a lényeg, hogy ismerd, elfogadd, vagy facebookosan lájkold, ezeket a gondolatokat, hanem, hogy meg is tedd és alkalmazd azokat az életedre, még ha fájdalmas is egyes dolgokon változtatni!Mert, ahogy a Biblia is mondja: A hit cselekedetek nélkül halott!
Ennek a legtökéletesebb megfogalmazása Váci Mihály versébe található, aki ezzel szerintem messze megelőzte korát, Tudom neki más indítéka volt e versre, de mondanivalója ma még aktuálisabb szerintem minden ember számára, aki nem elégszik meg a szürke hétköznapisággal, és mer és akar tenni az álmaiért, a sikerért a győzelemért!


"Nem elég megborzongni, de lelkesedni kell!

Nem elég fellobogni, de mindig égni kell!
És nem elég csak égni: fagyot is bírjon el, ki acél akar lenni, suhogni élivel.

Nem elég álmodozni, egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni, de felismerni kell!
Nem elég sejteni, hogy milyen kor jön el; jövőnket - tudni kell!

Nem elég a célt látni; járható útja kell!
Nem elég útra lelni, az úton menni kell!
Egyedül is! Elsőnek, elől indulni el!
Nem elég elindulni, de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával, aki vezetni mer!

Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell!
És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!
A jó szándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés,de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,szeress, szenvedj, remélj!Nézzük akkor a képlet első betűjét, magát a Hit szót!

Rosszindulatú, vagy tudatlan emberek azt szokták mondani, gúnyosan, hogy hinni a templomban kell, ezzel arra utalva, hogy a hit egyenlő a tudatlansággal, az együgyűséggel és az ellentéte a tudás, az értelem! Aztán ha jön egy rossz diagnózis és az orvosok, a tudomány felmondja a szolgálatot, akkor hirtelen fontos lesz a hit, mint végső kapaszkodó! Pedig ennek nem így kéne lenni!
A hitnek kellene mindent irányítania az életünkben! A hitnek kéne, lenne az első döntésnek, és nem az utolsó esélynek! Itt most nem a teológiai értelemben akarom magyarázni, bár elsődlegesen ez arra vonatkozik, hanem általánosságban!
A hit ellentéte nem a tudás, hanem a hiszékenység!
A hit bizalmat, meggyőződést, ráhagyatkozást jelent elsősorban.
Ez a bibliai mondat, onnan kiemelve is, sokak által lett már használva a hit definiálására!
A hit pedig a nem látott dolgok felől való meggyőződés és a reménylett dolgok valósága!
Egy régi történet szerint, volt egy akrobata, aki a Niagara felett kifüggesztett kötélen ment át egyensúlyozva. Mikor átért, sokan megtapsolták, és volt, aki annyira lelkes volt, hogy azt mondta: Ön olyan ügyes, hogy biztos áttudna úgy is menni, hogy maga előtt tol egy talicskát!Az akrobata állítólag azt válaszolta: Ha ennyire hisz ebben, akkor jöjjön, üljön a talicskában és induljunk! Persze a hölgy ennyire nem gondolta komolyan!
Más rizikójára könnyű hinni, de az hogy mi van az ember szívében, az csak a próbák alatt derül ki! A hit meggyőződés és ráhagyatkozás és teljes körű bizalom, hogy nincs a győzelemnek alternatívája, a veszteségnek lehetősége!
Tehát a hit az, hogy elvágom az utat visszafelé, és ténynek fogadom el a dolgot, amiben hiszek!
A hit különbözteti meg a próbálkozót attól, aki megcsinálja az üzletet!
Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld!” (Yoda-Star Wars)
Tehát ha MLM munkával akarsz foglalkozni, akkor semmiképp se kezdj bele bizonytalanul,csak úgy heccből, mint a lottózásnál, vagy bejön, vagy nem, belekezdek, hátha találok valakiket, akik megcsinálják helyettem ...Jól hangzik, hogy milliomos lehetek, hogy ezt bárki megcsinálhatja, hogy egyszer abbahagyhatom, és akkor is jön a pénz stb! Ez nem hit, ez csak hiszékenység, és az első csalódás, NEM, negatív tapasztalat után máris abbahagyod!
Ezért a legfontosabb kezdéskor, hogy megteremtsd a hitet magadban!

És miben kell hinni az MLM –ben?
1. Hit önmagadban
2. Hit az MLM –ben mint vállalkozási formában
3. Hit a cégedben
4. Hit a termékekben

1. Hit önmagadban!
A legfontosabb hit, amiről könyveket lehet tele írni, és írtak is. Ezért én erre nem vállalkozom itt és most.
A legfontosabb, hogy minden a fejedben dől el, és minden amit el tudsz képzelni, és erős vágyat társítasz hozzá megvalósítható számodra – persze, ha ez egyezik Isten akaratával, és terveivel veled kapcsolatban, és nem mások hasonló jogainak eltiprásával jár! – vagyis pld ne kívánd el más feleségét, üzletét, sikerét, értékeit stb.
De ha ezeket tiszteletben tartod, akkor, tudnod kell, és biztosnak kell lenned benne, hogy te mindenre képes vagy. De erről majd a H betű következő jelentésénél a helyes ön becslésnél beszélünk!

2. Hit az MLM-ben!
Nem lehetsz benne bizonytalan, és tudatlan mi az MLM, és meg kell tudnod védeni a döntésedet, hisz elég sok negatívum van a köz tudatban a szakmánkról, pont azok miatt, akik nem szakmaként csinálják, hanem szerencsejátékként, tisztességtelen befolyásolási eszközökkel, és szimpla nyereségvágyból! Tudnod kell mi a különbség az MLM és a piramisjátékok, pilótajátékok között, és magabiztosan kell kiállnod, tudva, hogy amit te képviselsz, az a világ egyik, ha nem a legjobb lehetősége, amivel mindenki – természetesen a hozzáállása alapján – mindent elérhet, minimális befektetéssel! Bármilyen nagy vállalkozóval szemben leülhetsz tárgyalni, mert a te MLM vállalkozásod sokkal nagyobb esélyeket tartalmaz a meggazdagodásra, mint egy hagyományos vállalkozás, ahol a vezetőnek rengeteg olyan kihívással kell szembenéznie ami nálunk nincs, és ami a legfontosabb, hogy a legtöbb vállalkozás csak aktív jövedelmet biztosít, vagyis csak akkor van pénz ha jelen vagy, és részt veszel benne, ha kicsit is akadályoztatva vagy, esetleg hosszabb időre eltávolodsz tőle – saját akaratból vagy kényszerből – akkor a bevétel és a működés is veszélybe kerülhet!

3. Hit a cégedben!
Ez egy kényes kérdés sokak szemében! Vannak, akik szeretik hangoztatni, hogy ez nem házasság, nem egy vallási elkötelezettség tehát, nem szabad leragadni egy MLM cégnél sem, nyitottnak kell lenni a változásokra, figyelni kell a trendeket és időben kell tudni váltani!
Nem tudom erre a helyes választ, mert senkit se akarok elítélni, mindenkinek joga van megtalálni az igazit! De azért jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire hiteles az olyan ember, aki minden hónapban más MLM céget képvisel, mond el legjobb lehetőségnek vagy egyszerre többet is épít, s ha az egyik nem tetszik, valakinek tudja mondani: Nem baj! Van másik is! Azzal semmi baj, ha más MLM cég termékeit használod, mert nálatok nincs olyan, de az nem korrekt és hiteles, ha miután lejösz az egyik cég színpadáról, másnap mész a másik céghez ahol szintén elmondod, mennyire jó az az üzlet, és mekkora nagy lehetőség!
Felteheti neki bárki a jogos kérdést: Ha hiszel a cégedben és hogy te ettől fogsz meggazdagodni, akkor miért van szükség még másik 3 cégre is ugyanezért!
Ahogy az elején beszéltünk róla, a hit azt jelenti, hogy ráhagyatkozol valamire, meg vagy győződve róla, hogy az működik és akkor nincs szükség második alternatív útra, menekülési útvonalra!
Ezért tanulmányozd át a céget, akihez csatlakozni akarsz, de ha már megtetted, akkor viszont légy lojális hozzá, válj eggyé vele, ahogy csúnyában szoktak fogalmazni, ne legyél MLM prostituált, aki mindenkivel „lefekszik” aki valami nagyot ígér!
Néhány szempont a választáshoz: Legyen több éves, ne csak most jöjjön elő a névtelenségből, állítva magáról, hogy ő lesz a világ legnagyobb lehetősége! Ha lehet, legyenek nemzetközi referenciái, hihető siker történetei, nyilvános cég adatai pld tőzsdén lehet, illetve jó ha az internet nincs tele a céggel kapcsolatos negatív bejegyzésekkel, csalódott emberek tömeges beírásaival. És minimális feltételnek kéne lenni, hogy a cégnek legyen helyi irodája, elérhető vezetője, ügyfél szolgálata ne csak egy Kajmán szigeteki soha fel nem vett telefon vagy egy email cím legyen a cég számodra! Most arról nem is beszélek, mekkora biztonságot ad, ha a kiszolgálás a raktár is Magyarországon van és a reklamációddal mindig tudsz kihez fordulni!

4. Hit a termékekben!
Gondolom, nem nehéz kitalálni mi jöhet itt!
Fontos, hogy olyan céghez csatlakozz, aminek azonosulni tudsz a termékeivel!
Olyan termékei legyenek, amiket akkor is megvennél és annyiért, ha ahhoz nem fűződne anyagi érdeked, például nem lenne a jutalékfelvétel feltétele!
Gondolj bele, mennyire lehetsz hiteles a termékeid hatékonyságát, szükségességét illetően, ha meghívsz valakit egy beszélgetésre, és a konyhában mindenféle más cég vitaminjait látja, a fürdőszobába kezet mos és a tisztálkodási kozmetikai szereknél, minden van csak a saját céged terméke nem? El fogja neked hinni, hogy neki viszont feltétlenül szüksége lenne rá, és le kéne cserélnie a vásárlásait, mindennapos fogyasztását a céged szuper termékeire?
A jó üzleti beszélgetés az, mikor nem arról beszélsz, a hallgatónak mire lenne szüksége, hanem arról te mit és miért használsz, és céged melyik terméke milyen jó hatással volt rád!
Persze vannak – a pilótajátékos gondolkozású networkerek – akik szerint, tök mindegy mi a termék, az emberek úgyis a pénzkereset miatt csatlakoznak az MLM-hez! Az ilyen emberek hálózatában a bevétel alapja csakis az új belépőkből táplálkozik, a nagy beléptető csomagokon van a hangsúly, a különböző szintek megvételén! S mivel az emberek minimális százaléka képes hamar eredményeket elérni, és óriási százaléka viszont a csalódott, frusztrált taggá válik, így állandóan szükség van az újabb és újabb kiesők pótlására! Mivel az ilyen emberek, ha nem megy az üzlet, az első az lesz, hogy a termékek fogyasztását hagyják abba!
Ezért a stabil hosszú távon is megmaradó, és passzív jövedelem termelő MLM alap feltétele, megfizethető – nem a magas jutalék miatt felülárazott – áru, termék, amit emberek tömegei hajlandóak megvenni, fogyasztani akkor is, ha nem megy vagy nem is érdekli őket az üzleti lehetőség!

Befejezésként, csak egy záró gondolat.
Az, hogy mekkora a hited magadban, hogy ezt az üzletet megcsinálod, a cégben, a termékekben rögtön meglátszik abban a döntésedben, hogy hogy lépsz be, és hogy indulsz el! A lehető legkisebb kötelező vásárlási értékkel, vagy a céged üzleti csomagjával, vagy egy drágább start csomaggal, ami már nem csak a te fogyasztásodat fedezi, hanem olyan mennyiség, hogy abból már kezdhetsz bemutatókat tartani, osztogatni esetleg eladni, átadni! Nos, gondolkozz el ezen!

A következő H betűs szó a hitelesség!


A hitelesség azt jelenti, hogy hitelesítve van a hited! Olyan, mint mikor lepecsételnek egy terméket, és rárakja a cég a védjegyet, ez eredeti, vagy hiteles másolat stb de semmiképp se hamisítvány, nem egy dolog, ami csak a haszon szerzés, a várt nyereség miatt hasonlít az eredetire!
A hitelesség tehát annyit jelent, hogy nem csak a száddal hiszel, érdekből képviselsz valamit, hanem, ha kell áldozatokat is tudsz érte vállalni, és akkor is kitartasz mellette, mikor lehet, hogy nem csak kapsz, hanem adnod is kell érte!

Sok embert át lehet verni, de azért alapvetően az emberek többsége józan és gondolkodó. Nem azzal tőrödnek, amit mondasz nekik, hanem azzal, amit cselekszel, amit látnak tőled!
Nem beszélhetsz hitelesen az egészségmegőrzésről, ha te magad képtelen vagy szabad lenni a dohányzástól, ami cigarettánként milliomnyi szabadgyököt áraszt a szervezetedre! Nem beszélhet hitelesen az egészséges táplálkozásról az, aki óriási túlsúllyal rendelkezik, és mértéktelenül eszik. Nem beszélhetsz hitelesen az általad épp favorizált MLM cégről, ha ezt a „legjobb, egyedülálló, fantasztikus” jelzőt már vagy ötödször használtad újabb és újabb lehetőségeket kipróbálva.
Nem hivatkozhatsz örökké mások terméktapasztalataira se, ahhoz, hogy hiteles legyél, neked magadnak kell tapasztalatot szerezni céged minden termékéről! Amikor csatlakoztatni akarsz valakit az üzletedhez, azt várod el, hogy hitelt adjon a szavaidnak! Ezt bizony ki kell érdemelni, s ha egyszer elveszíted a hiteleséged, nehéz azt visszaszerezni!


Akkor nézzük a következő H betűs szavakat!
Tudom, mint közgazdasági fogalom, mást jelent a hozzáadott érték, mégis ezt találtam a legmegfelelőbb szónak, annak kifejezésére, amit érzékeltetni szeretnék.
A kereskedelemben ezt hívják, márka építésnek! Ránézésre, és sokszor funkcióiban sokszor nincs nagy különbség egyes termékek, pld egy sportcipő, műszaki cikk stb. közt mégis van valami, ami miatt az emberek hajlandóak néha a drágábbat megvenni, csak a hozzáadott érték miatt! Az lehet, egy híres márka név, de az is, hogy most minden celeben ezt látni, vagy most ez a menő!
Valami, ami miatt az emberek azt veszik meg, nem a másikat!
Nos, elhiszed, hogy az emberek, mikor csatlakozni akarnak egy MLM céghez, akkor sokszor ezt a hozzáadott értéket keresik? A te szempontodból ez azért fontos, mert a szponzor választásnál is ez az egyik legfontosabb szempont! A cég adott, a termék jó, de miért pont téged válasszon a jelentkező!
Megtudod-e fogalmazni, hogy mi az a plusz, ami miatt érdemes téged választani?
Akármennyire is mondják sokan, hogy ők online hálózat építéssel foglalkoznak, örökre elbújni a számítógép mögé nem lehet, az online felületen is az emberek keresni fogják a fényképet, a saját történetedet stb! Lehet, hogy vannak ilyen online szerveződő pilóta játékok, ahol tök mindegy ki alá kerülsz, de valós, legális, működő MLM cégeknél bizony a legtöbb ember megnézi kit választ szponzorának, és kivel tölti ki a belépési papírt!
És mi az a 3 dolog ami messziről „lesüt” rólad és amitől megteremtődik ez a hozzáadott érték?
Hát pont a 3 másik H betűs szó , a helyes önbecslés és a helyes hozzáállás és a humor érzék!

Helyes önbecslés“Vegyél fel magadra egy kabátot és kérj meg valakit, hogy kötözze össze a csuklóidat, majd próbáld meg levenni a kabátot. Ugye lehetetlen ezt megtenni? Ugyanez történik, amikor nem hiszünk önmagunkban: hagyjuk, hogy a félelem megkötözzön minket. Lehetetlen megszabadulni!
Az önmagunkban való kételkedés és az önbizalom nem járnak együtt, hanem egymás ellen dolgoznak. Az önbizalom lerombolja az önmagunkban való kételkedést, az önmagunkban való kételkedés pedig lerombolja az önbizalmat.
Az önmagunkban való kételkedés gyötrelemmel jár. Aki kételkedik önmagában, az mindenben ingadozik: cselekedeteiben, érzéseiben és döntéseiben. Az ilyen ember mindig megváltoztatja a döntéseit, mert attól tart, hogy rosszul döntött.” Joyce Meyer

A helyes önbecslés sokak számára nagy probléma! És ennek hiányában viszont szinte ellehetetlenítjük az esélyeinket ebben az üzletben! És mikor valaki azt mondja, hogy ő nem ilyen, ő nem tud eladni, neki nincsenek ismerősei, ő nem akar üzletet építeni, csak fogyasztó lenni, akkor a háttérben mindig a csekélyke önbizalom van, vagyis az az érzés, hogy ő rá biztos senki se hallgatna!

És mit várnak el az emberek egy szponzortól, akire ha nem is halálosan komolyan, de mégis csak rábízzák a jövőjüket, üzleti terveiket?
Hát legyen magabiztos, tudja, mit akar! Legyenek tervei, céljai, álmai, amik másokat is magával tudnak ragadni!
Bizonytalan kürtszóra nem gyülekezik a nép! Ha a szponzor maga is bizonytalan, még maga se adta el az üzletet magának, nem biztos abban, hogy jól döntött, nem tudja megvédeni maga előtt se, miért pont ide csatlakozott, és ezt a céget választotta, “nem tenné tűzbe érte a kezét”, akkor ez érződni fog a beszélgetésben! Ha az új belépő megérzi, hogy te csak pénzt akarsz keresni rajta, de te magad nem vagy elkötelezett a sikered felé, akkor udvariasan vagy szótlanul ki fog hátrálni az életedből, és mást keres.

Az, hogy kiket mersz megkeresni az üzlettel, szintén nagyban függ a helyes ön becslésedtől: Miért hallgatna rám, hisz én csak....?
Ha beosztanánk az embereket egy 10-es listára, akkor a többség maximum az ötös szintre rakná magát, és megszólítani csak a négyes vagy kisebb szintűeket meri, a négyes már csak a hármast és így lefele! Pedig az üzleted, a terméked messze megüti azt a szintet, amire még a 10 pontosaknak is szükségük lehet! Mert sokaknál csak a látszat, hogy ők 10-esek, de a gazdagságuk is csak az, hisz mindent hitel terhel, és lízingelve van, és ha egy percet is hiányoznak a vállalkozásukból, csődbe megy, mert nem passzív a jövedelem, így nélküle nem működik pld!
Ezért, nagyon fontos, hogy emeld fel az önbizalmad szintjét, és merjél nálad sikeresebb, képzettebb, gazdagabb embereket is megszólítani, persze ha a céged valóban olyan értéket képvisel!

Természetesen ezen a területen óriási előnnyel és hátránnyal is lehet indulni, mert az ember neveltetése, a szülői környezet, példa sokat számít az ember önértékelésében!
Aki úgy nőtt fel, hogy „fiam te úgyse viszed semmire”, ugyanolyan lökött, vagy mint az apád” vagy „ne is próbálkozz, a mi családunkban erre nincs esély...” stb. annak sokkal nehezebb magáról jót elképzelni! Negatív énképpel nem lehet pozitív dolgokat elérni, és valahogy, működik, vagy sem de tény, hogy az emberek olyan embereket vonzanak magukhoz amilyenek maguk. Viccesen azt is szokták mondani, hogy a te kereseted csak annyi, mint a téged körül vevő 5 legközelebbi embernek, barátaid fizetésének az átlaga!

Ezért, ha helyes önbecslést, magasabb jövedelmet akarsz, akkor lehet, hogy érdemesebb sikeres emberek társaságát, barátságát keresni – lsd például céges rendezvények!
A helyes önbecslés tehát tanulható, elérhető, kialakítható és csak elhatározás kérdése!
Az első lépés például, hogy átgondold, mit nézel és olvasol, kinek engeded meg, hogy befolyásolja az érték rendedet! A média sulykolja bele a világba, „milyen a tökéletes nő vagy férfi” és ha erre figyelsz, akkor könnyen értéktelenek, túl kövérnek, csúnyának érezheted magad pld!
Egy szó, mint száz, ahhoz, hogy bárkit megtudj szólítani az üzlettel és meggyőző legyél fontos a helyes önbecslés, magabiztosság, és ahhoz is fontos, ha nemet mondanak, akkor se vedd azt a lelkedre, ne érezd úgy, hogy a személyedet utasították el!
A helyes önbecslés nem ott kezdődik, hogy már vagy valaki, hanem ott, hogy mit gondolsz magadról!
Nem kell gazdagnak lenned, hogy úgy viselkedj, mint aki gazdag! Te milliomos vagy, csak a pénz még nem a te bankszámládon van jelenleg! Ezért például a honlapodon az én történetemben, ne légy bizonytalan, ne vess oda csak néhány sort, hogy te csak most kezded, neked még nincs történeted stb hanem szedd össze a gondolataidat, és fogalmazd meg bátran ki is vagy, mik a céljaid és mit fogsz elérni ezzel az üzlettel! Keres pontokat az életedben, amire büszke lehetsz, keress vagy csinálj fényképeket külföldi utazásokról, képet ahol nevetsz, ahol jól nézel ki, ahol győztesnek nézel ki!


A pozitív énkép nem hazugság! Sugározz magabiztosságot, még ha totál üresek is a zsebeid, a bankszámláid! Negatív énképpel nem lehet pozitív embereket bevonzani az üzletedbe!
A helyes önbecsléshez fontos tudnod, hogy ki vagy és jó, hogy ha ezt hangosan – persze nem mindenki előtt – ki is mondod, kijelented magadról, hadd hallja a szellemvilág, az univerzum vagy, ahogy te hívod, amiben hiszel!

Én megvallásnak hívom, és szívesen hívom segítségül a Bibliát, amiből megtudtam, és elfogadtam, hogy ki vagyok, és milyen pozícióm van ebben a világban!
Mivel befogadtam, Jézust a szívembe ezért, Isten gyermeke lettem, királyi gyermek és nagyobb az, aki bennem van, mint aki a világban lakozik! Mindenre van erőm a Krisztusban! Győztes vagyok, mert ez a győzelem a mi hitünk! ... Sorolhatnám még az Igéket!
De ha te nem a Bibliában hiszel, akkor is biztos találsz valamit, amibe kapaszkodhatsz, és ha csak úgy magában teszel megvallásokat, annak is ereje van, visszahat a személyiségedre! / Ilyen például Bagdy Bella Imádok élni című dala is! /

A lényeg, hogy tudd, hogy ki vagy és legyen valamilyen módszered, amivel nap, mint nap megerősíted magad abban, hogy ki vagy, hogy győztes vagy, bajnok vagy és minden, amit el tudsz képzelni megvalósítható a számodra!
Az igazi siker történetek, motivációs történetek mind olyan emberekről szólnak, akik nem törődtek bele a sorsukba, körülményeikbe, adottságaikba, esetleges hiányosságaikba, sőt szinte erényt kovácsoltak belőle!
Sportolók, akik fogyatékosságuk ellenére, a világ élvonalába törtek, zenészek, akik ha nincs kezük, akkor lábukkal művelnek csodákat stb. Nick Vujicic aki végtagok nélkül nagyobb boldogságot sugározz mint sok „tökéletes felépítésű” embertársa, vagy Helen Keller aki mikor elfogadta a sorstól, hogy vak és süketnéma akkor találta meg saját önbecslését és végezte el az egyetemet kitűnő eredménnyel és lett kora egyik legismertebb motivációs előadója, írója.
Tehát ne keress kifogást te miért nem vagy alkalmas erre az üzletre, embereket megszólítani, vezetni és nagy sikereket elérni!
Ez többé nem lehet helyes önbecslés kérdése, hisz tisztáztuk, hogy te győztes vagy bajnok, vagy és Isten tökéletes teremtménye, aki mindent elérhet, amit akar, és elegendő égő vágyat társít hozzá! 
De ez már a következő H betűs szó lesz a HELYES HOZZÁÁLLÁS!
Térjünk rá akkor a sikerképlet következő H betűs szavára, a helyes hozzáállásra, ami nem kis túlzással az egész üzleted esszenciája, és a sikered legfontosabb kulcsa lehet! Minden más is fontos, minden, amit más betűk alatt elmondtam vagy elmondok, de valamilyen formában mindig a helyes hozzáálláshoz lyukadunk ki, bármelyik témát vesszük sorra!
Hogyan is fogalmazhatnánk meg, mi a helyes hozzáállás?
Talán, ilyen kérdések jellemezhetik legjobban:
Mit vagy hajlandó tenni érte, mit vársz el tőle, mit gondolsz magadról, a másikról, az üzletről stb.
Nem tudom a fontossági sorrendet, de kezdjünk bele!

1. Csak én felelek a sikeremért, nem foghatom mindig másra, miért nem sikerült nekem!
Az élethez való hozzáállás innen indul ki! És ez ragad rá az üzleti hozzáállásodra is.
Kit tartasz felelősnek azért, aki vagy, ahol ma tartasz, amilyen eredményeid vannak, amennyi pénzed van, vagy éppen az egészségi állapotodért? Ki az, akinek mindezt köszönheted?
Skip Ross drasztikusan így fogalmaz: Ott tartasz ma ahol tegnap akartál lenni! Ahol ma tartasz a tegnapi döntéseid következménye, a legnagyobb ostobaság, más eredményt várni ha semmin se változtatsz!
Kifogásokat, hibásokat keresel mindig, vagy hajlandó, vagy elfogadni magad és nem arra nézni, mid nincs meg, hanem azért hálás lenni és azzal kezdeni valamit amid meg van megadatott! A nagy motivációs történetek olyan emberek életéből merítenek mindig, akiknek látszólag az átlagnál is kevesebb adatott meg – szegénység, testi fogyatékosság stb – és mégis jóval az átlagos emberek felett teljesítettek, mert jó volt más volt a hozzáállásuk!
Ha rossz hozzáállással csatlakozol az MLM üzletedhez, akkor mindig meg lesz az oka a sikertelenségednek!
A szponzor nem segít eleget, a cég nem csinál elég jó reklám anyagot, a terméknek lehetne szebb a csomagolása....Vagy könnyű neki, mert neki van pénze, vannak jó kapcsolatai, neki van rá ideje, őt támogatják a szülei, az ő városukban van center ...sorolhatnám!
Sajnálom, de nem mondhatok mást, nézz a tükörbe, és akit ott látsz , csak ő felelős a jövődért az üzleti sikereidért!

2. MEG TUDOM CSINÁLNI! – You can do it! – amerikásan szólva!
Semmibe se érdemes belekezdeni, ha nem úgy kezded el, hogy ezt végig is fogom csinálni! Itt visszakanyarodhatunk a helyes önbecsléshez, mert a legtöbb ember azért adja fel mert, nem hiszi el magáról, hogy képes lenne megcsinálni!
És visszatérhetünk a hitre is, ahol megbeszéltük, hogy egyet értünk Yoda mesterrel, abban, hogy ne próbálkozz, csináld meg!
Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, mondja a Biblia, de hit nélkül lehetetlen bármit végigcsinálni! A hit a kidobott horog, amit előrevetünk a célunkba, és nem engedjük el a kötelet, odahúzzuk magunkat a beteljesülésig!
A meghátrálás nem lehet alternatíva, ha találsz indokot arra, hogy abbahagyd akkor a következő dolgot is abba fogod hagyni, és ez így lesz életed végéig! Ezért ne add fel, tarts ki és győzd le az akadályokat! 
A helyes hozzáállás kérdése az is, hogy a problémákat, hogy kezeled? A probléma számodra akadály, vagy csak egy megoldandó feladat? A pesszimista emberek a lehetőségekben is a problémát látják, míg a sikeres emberek a problémában is a lehetőséget látják meg!
Minden napos megvallásod legyen, hogy meg tudod csinálni, bajnok vagy , győztes vagy, és hidd el, egy idő után a valóság követni fogja a kijelentéseidet! Meg lesz!

3. Nem a meggazdagodás a fő szempontom, hanem az hogy fejlődjek, másoknak segítsek!
Ezen lehet, hogy sokan meglepődnek, hisz a legtöbb ember mi másért csatlakozna egy MLM rendszerhez, ha nem azért, hogy sok pénzt keressen? Természetesen nem rossz hozzáállás, ha az ember meg akar gazdagodni, itt inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy az igazi passzív jövedelem akkor érhető el, ha a fókuszod nem a saját meggazdagodásodon van, hanem minél több embernek segítesz elérni az álmait, annál közelebb kerülsz te is hozzá! Ahogy Paul Getty mondta, inkább támaszkodom 100 ember munkájának 1%-ára mint a saját munkám 100%-ára! Vagy ahogy a Biblia mondja, aki mást felüdít maga is felüdül!

4. Vállalkozói hozzáállásod legyen!
Erről is könyveket lehetne írni, de megpróbálom a lényeget megfogni! Egy vállalkozó, ahogy nevében is van, vállára vesz terheket, nem álmodozik, nem a szerencsében bízik! Talán legfontosabb dolog, hogy kész áldozatokat hozni, befektetni a vállalkozásába, és nem úgy áll hozzá, mint egy arany tojást tojó tyúkhoz! Tud kockáztatni, nem fél a kudarctól, fel tudja dolgozni a vesztességet, és tudja mikor és mennyit lehet kivenni az üzletből. Ha valaki úgy áll hozzá, hogy ha jön végre valami kis pénz rögtön kiveszi, nem forgatja tovább az üzletben míg az megerősödik, az maga alatt vágja a fát! Egy vállalkozó hosszú távon tervez, és tud kalkulálni a befektetései hosszú távú megtérülésével is! Hajlandó befektetni eszközökbe, és a maga képzésébe is, hogy mindig a legkiválóbb legyen a területén! 
A vállalkozó nem azt nézi, hogyan lehet a legolcsóbban megúszni, hanem, azt hogyan lehet a pénzéből a legtöbbet kivenni? Sokan az MLM cégből akarnak meggazdagodni, de a lehető legkisebb összeggel szállnak be! Kockáztatni nem mernek, de a nyereségre a szerencsére számítanak, várnak! Hiába!
Akkora a hited az MLM cégedben, amekkora összeggel hajlandó vagy elindulni! Ne csapd be magad, ha ez tényleg egy aranytojást tojó tyúk, akkor miért nem mersz belefektetni pénzt? Félsz, hogy mégse az, és a nyakadon marad az a néhány termék, ami az üzleti csomagban volt?

5. Legyél kész tanulni!
A helyes hozzáállás, a tanulásra való készség! Aki spórolni akar a tanuláson, az nem számol a tudatlanság költségeivel! Minden megtanulható, igaz kisebb, nagyobb erőfeszítés mindenhez kell, van akinek könnyebb van akinek nehezebb de minden elsajátítható gyakorlással kitartással és akarással! 
Senki se érkezik szakemberként ebbe az üzletbe, mindenkinek oka van tanulni. A tanulásnak pedig együtt kell járnia a megvalósítással, mert az ismeretnek semmi haszna, ha nem követi cselekvés!

6. Legyél hálás és pozitív típus!
Talán ez az, amire azt szokták mondani, a helyes hozzáállás, ha azt mondod, a pohár félig tele van, és nem azon sopánkodsz miért üres félig! Ez az üzlet az emberi kapcsolatok üzlete, ami azt követeli, hogy tudj bánni az emberekkel!
Az emberek pedig egyértelműen a pozitív beállítottságú emberekhez vonzódnak, nem a zúgolódó, hiba kereső, kritikus negatív emberekhez! Vannak dolgok, amiken úgy se tudsz változtatni, jobb, ha megkeresed, hogyan használhatod fel azt a javadra, épülésedre és légy inkább hálás érte, minthogy állandóan keseregnél miatta! Fejezd ki a háládat a szponzoraid felé, és az alsó vonalaid felé is! A jó emberi kapcsolatok hasznára vannak az üzletnek is!

7. Legyél csapatjátékos!
Az egy mindenkiért, mindenki egyért mondás itt is érvényes. Ha csak saját magadban gondolkozol, akkor sohase fogsz nagy eredményeket elérni. Mert a cég hírneve építi a te üzletedet is, de neked viszont építeni kell a cég hírnevét! Mit értek ez alatt?

1.       Az emberek számára nagyon fontos szempont az első benyomás, ami látszik, és sokszor az alapján ítélnek meg egy lehetőséget, hogy például hányan vesznek részt egy webkonferencián, egy nyilvános bemutatón, vagy sikerszemináriumon! Ha te úgy gondolkodsz, hogy nem veszel részt ezeken, mert nem érdekel, vagy már ismered a témát, vagy úgysincs ott új jelölted, akkor nem érdemes, akkor a rendezvény összképét rontod. Ha mindenki így fog gondolkodni, és a webkonferenciák 10-20 fővel hangzanak el, akkor az új jelöltek, azt fogják gondolni, ez senkit se érdekel, miért csatlakozzon egy ilyen, az emberek számára közömbös üzlethez?!
És ezzel már a céged hírnevét rontottad, mert ma már gyorsan terjednek a hírek, és híre van annak mi az, ami működik mi az, ami nem, hova nem érdemes belépni!
2.       Sokan úgy gondolkodnak, hogy az MLM cég, csak egy fejős tehén, és azért van, hogy minél többet fizessen! Ezért elvárják, hogy a cég, ha rendezvény van, akkor tegyen ki magáért és adjon minél többet a belépőjegyért cserébe. Ez valamilyen szempontból jogos is, de azért nem teljesen. Ha helyes az attitűdöd, akkor nem mindig kapni, hanem mindig adni akarsz! Ez nem elvárás, de szerintem, ha nem csak passzív élvezője akarsz lenni egy ilyen rendezvénynek, vagy egyáltalán a DXN életének, akkor az a helyes, ha itt alkalmazod a vetés aratás törvényét, vagyis miért ne vehetnéd ki a részed, a nonprofit munkákból is? Mi lenne, ha felajánlanád a segítséged, akár csak fizikális székpakolásban, vagy ha értesz a hangtechnikához abban, esetleg ha kell fordítás, tolmácsolás abban? Vagy ha más nem, akkor csak a mosolyoddal, a kedvességeddel szolgálj és dobd fel a rendezvény színvonalát, hangulatát! Én úgy gondolom ez is visszahat arra, hogy az emberek szeressenek és akarjanak követni!

A következő H betűs szó, a helyes döntések!Minden percben az életedben döntéseket hozol! Ha gondolsz valamit, már az is egy döntés, mert beengedtél egy gondolatot! Ha abból beszéd lesz, majd cselekedet az is mind, mind egy döntés!
És minden döntésnek következményei vannak! Van, amit helyre lehet hozni, van amit nem! Az ember szeretné azt gondolni, hogy ez nem ilyen komoly dolog. Szereti mindenki a szabadságot, hogy azt csináljon, amit akar, ha senki se szóljon bele a dolgaiba. Szeretjük lazán venni a dolgokat, legyinteni, ha valami nem jól sül el, és hinni azt, hogy semminek sincs következménye! De ez nem igaz! Az egész életünk kicsi és nagy döntések sorozata, és hogy ki milyen célba fog beérni az a személyes döntéseinek a következménye! Ezért fontos, hogy fegyelmezett életet élj, és igyekezz mindig jó döntéseket hozni! Légy józan, és felelősséggel élj és dolgozz, beszélj stb.


Utolsó H betűs szóként csak röviden megemlíteném a humort.
 Nagyon fontos, hogy mi jön át a hallgató számára, kit lát magával szemben? Egy mosolygós, vidám laza szabad embert vagy egy görcsösen igyekvő embert, akinek szüksége van az ő belépésére! A humor, a mosoly, a vicc meg tudja olajozni a sikeredet, és oldani tudja a feszültséget, ami a munkával jár! Légy vidám pozitív ember, ha azt akarod, hogy szívesen csatlakozzanak hozzád emberek!


Akkor vágjunk bele az I betűs szavakba, a siker képlet részeként!Inspiráció
A szót elemezve a spiritbe, vagyis a lelkünkbe jövő sugallatról van szó!
Nem az elménkbe, hanem a lelkünkbe! Materialistaként nem tudom, tudja-e ezt valaki értelmezni, hisz számukra csak az anyag, az elme létezik. Nehezen tudnám elmondani mi a különbség, az elme és a lélek közt. Aki hisz a spiritualitásban, az tudja, érti. Most ebbe nem megyek bele. A jobb érthetőség kedvéért, most vegyük egy kalapba a lelket az elmével.
Szóval vannak dolgok, amiket nem lehet materialistán megmagyarázni. Mész az utcán és látsz valamit, nézel egy filmet és beugrik valami, találkozol valakivel és utána többnek érzed magad stb…
Kapsz a lelkedbe egy megerősítést, egy kijelentést, beugrik egy ötlet, egy gondolat, valamit megértesz, amit idáig nem fogtál fel.
Az inspiráció mindig előrevisz, nem lehúz! Ha növekedni, fejlődni akarsz, valamilyen területen akkor tudod, hogy honnan vegyél inspirációt és mi az, ami inkább lehúz! 
Ha fogyni akarsz, akkor például Norbi Update oldalait nézzed, és vegyél inspirációt az ott található siker történetekből, és ne édességes oldalakat, finom ételek reklámjait nézzed, mert azok könnyen lehúznak, megkísértenek, és könnyen kimondod, hogy holnaptól fogyózom!
Ha jobb emberré akarsz válni, jobb férj, apa, barát stb akarsz lenni, akkor inspirációt vehetsz olyan emberektől, akiknek ez sikerült, például megtértek vagy más hatásra szakítottak a dohányzással, az alkohollal a droggal, vagy épp megtudtak bocsájtani valakinek, és ne a szappan operákat kövesd, vagy az agyatlan durva, esetleg erotikus töltetű filmeket amik lehúznak az ő szintjükre, és nem érted miért akar elválni tőled a párod!
Ha reménységgel akarsz nézni a jövőbe, akkor olvass sikertörténeteket, és ne a híradókat nézd, egymás után, mert hiába várod, ott sose mondanak be jó híreket, mintha az lenne a küldetésük, hogy az embereket félelemben, aggodalmaskodásban tartsák, vagy esetleg lebutítsák, nehogy ráébredjenek, van más világ is, lehetne szabadon és vidáman élni, nem rabszolgaként és alattvalóként?!
Nos ha nagy MLM üzletet akarsz, akkor te döntsd el, mit olvasol, mit nézel, kikkel barátkozol, kiket vagy hajlandó meghallgatni, és mi az amit tudatosan kizársz az életedből!
Te vagy az elméd lelked szántóföldjének tulajdonosa, ne engedd, hogy rossz magokat szórjon beléd az ellenség!

Intuíció
Olvass, nézz, hallgass inspiráló történeteket, tanításokat, melyek építik a személyiséged! Járj rendezvényekre ahol sikeres emberekkel találkozhatsz, élőben hallgathatod meg a történetüket!
Ha nyitott és tiszta az elméd a lelked, akkor egyre több inspirációt fogsz kapni, gondolatokat, megérzéseket amit már inkább intuíciónak nevezzünk.
Az intuíció (latin: intueri - megnéz, megtekint, megfigyel; szemlél, vizsgál) azon folyamat megnevezése, mely során az információszerzés látszólag nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik. A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának.
Én az üzletépítés során, sokszor éltem már át ilyet. Nincs megtervezés, nem én akarok valamit kigondolni, hanem megérzek valamit, beugrik egy gondolat, egy ötlet stb. Ilyenkor általában leírom a telefonomba, mert az mindig velem van, és amikor alkalmas, otthon kibontom a gondolatot.
Ez az egész siker képlet dolog is egy ilyen intuíció, nem tanultam, nem tudom, hogy állt össze a fejemben, de tudom, hogy ez egy jó és fontos üzenet ezért szánok rá időt, hogy másoknak átadjam!
Figyelj oda a megérzéseidre, sokszor azok a legjobb tanácsadóid, és ötlet adóid!

Ima – alázatMint mondtam, senkire se akarom a hitem ráerőltetni, de arra is képtelen vagyok, hogy eltitkoljam, azokat az elemeket, amik ha hiányoznak, lehet, hogy az egész siker dolog nem jön össze, vagy félresiklik, rossz irányba megy.
Az embernek meg kell tanulnia bánnia a sikerrel is, és a gazdagsággal is! Helyesen kell tudni viszonyulnia hozzá, mert ha nem akkor könnyen mindent elveszíthet!
Aki magát megalázza, felmagasztaltatik, aki viszont felfuvalkodik, az megaláztatik. 
Aki mellét döngetve hirdeti, hogy ő milyen ügyes, sikeres, gazdag ….és minden dicsőséget magának tulajdonít, az könnyen belefuthat egy nagy pofonba az “élettől” , ami majd segít neki kijózanodni!
Én amit elértem mindent Istennek köszönhetek, és mindenért neki adok hálát! Nála nélkül semmire se mentem volna! Persze sokat dolgozok, nem a sült galambot várom Istentől, de hiszem, hogy működnek a dolgaim, megvalósulnak az intuícióim, áldás van azokon a dolgokon, amiket csinálok nem szerencse kérdése. Minden nap imádkozom az üzletemért, a vezetőimért, a munkatársaimért és a vállalkozásomért. Én ebben hiszek, ha te nem lapozz, felejtsd el e sorokat. Bár úgy gondolom, az alázat minden spirituális ember életében ott van, legyen az keresztény, buddhista, vagy más keleti vallás tagja.
Bármekkora nagy üzleted van vagy lesz, mindig maradj alázatos és ne veregesd a melled!
Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző. Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget. Zst 127


InkompetenciaEzt a hitelesség témánál lett volna jobb megemlíteni, de ha már I betűs hozzuk szóba itt!
Az MLM szakmában sokszor az a fő gond, és az ellenszenves az embereknek, hogy belép valaki tűzoltóként, víz szerelőként, szobafestőként vagy titkárnőként stb és mihelyt MLM-es lesz, úgy lép fel mint pld egészségügyi tanácsadó, életmód tréner, hatóanyag szakértő, vagy pénzügyi tanácsadó…. Semmi tapasztalata, tudása nincs e téren, de elmondja, hogy mit kell szedj, hogy ne legyél cukorbeteg, hogyan gyógyulj meg a rákból, vagy épp odamennek vállalkozókhoz és kioktatják őket, mennyivel jobb az MLM és pénzügyi befektetési tanácsokat osztogatnak!
Ezért nagyon fontos, hogy ne lépj túl a kompetenciádon! Ha csak nem vagy természetgyógyász, gombaszakértő vagy orvos akkor ne osztogass semmilyen egészségügyi tanácsot, pláne ne merészelj olyat mondani, hogy hagyja el a gyógyszerét, mert a te vitaminod mindenre jó! Ne rohanj le egy vállalkozót se a szuper üzleteddel, mindig csak annyit haladj az emberek felé amennyit igényelnek ők kérdeznek! Minél erőszakosabb vagy annál jobban eltávolodnak tőled!
A kompetenciát lehet növelni, és az is a cél, hogy szakemberré válj az adott területen, de ennek ideje van, ezt fel kell építeni, ezért itt is a legjobb út az alázatosság, jobb, ha más mondja rólad, hogy milyen bölcs vagy mintha te hirdeted magadról, hogy te milyen marketing szakértő vagy MLM szakértő vagy. Én se vagyok egyik se, csupán egy lelkes amatőr.

ÍtélkezésAz ítélkezés nem jó dolog, és rossz irányba visz! Gondolkodhatsz te másként dolgokról, nem kell mindenkivel egyet értened, de nem szabad senkit se elítélned, azért amit csinál.
Mindig külön kell tudni választani az embert attól amit  csinál. Elítélhetsz persze egy rossz magatartást, egy nem etikus cselekedetet, egy általad rossznak ítélt üzleti magatartást, döntést, de sohase írj le embereket! Ne mondj ki ilyet az embereidre: Nálam leszerepeltél, a szemeimben nem vagy többé MLM vezető….Nekem is néha előfordul, hogy valami nem tetszik, és rögtön kikiabálnám a véleményemet, de ilyenkor nagyon kell figyelnem, hogy valóban megéri-e a kritikámat megfogalmazni vagy inkább bölcsebb hallgatni és nem véleményezni a dolgot! Vannak dolgok, amiknek a megértéséhez idő kell, vagy egyszerűen le kell higgadni, és megvizsgálni a tényeket, a körülményeket stb ahhoz, hogy korrekt véleményt formáljunk! Ne siesd el a vélemény alkotást, és ne itélkezz, már csak azért se, mert sokszor azok a dolgok idegesítenek leginkább másokban, amiket mi is nap, mint nap elkövetünk!

IgényességIsmét egy nagyon fontos eleme az életnek, az üzletnek is! Ha sikereket akarsz, hogy követni akarjanak emberek, felnézzenek rád ahhoz fontos, hogy mindenben törekedj a tökéletességre, légy igényes a munkádban, a szakmádban és bármit csinálsz! A sikeres MLM hálózat építéshez nem az az út, hogy elhanyagolod a hagyományos munkádat, állásodat, hanem, hogy ott is a tökéletességre törekszel. Ezzel leszel követendő esetleg a munkatársaid, főnökeid előtt például.
A DXN munkád, megjelenésed szempontjából is elsőrendű az igényesség, mivel nem csak magad, hanem a céget is lejárathatod, ha az ő képviselőjének tünteted fel magad, miközben hanyag, nem ellenőrzött információkat adsz, esetleg pont egy ingyenesen összedobott gagyi ingyenes honlapon, blogon!
Igényes légy a megjelenésedben akár offline tárgyalsz valakivel, vagy online jelensz meg az interneten! Az ingyenes blogspotokat, vagy ingyen tárhelyes ingyenes aldomainos honlapokat is meg lehet csinálni igényesen és szépen, de ha igényes akarsz lenni, akkor rááldozod azt a pár ezrest, hogy saját domain neven képviseld az üzletedet, hisz, az emberek, gondolkoznak, és könnyen fel teszik a kérdést, ha annyira jó a te üzleted, akkor, hogy lehet az hogy nem telik egy olcsó saját domainra pénzed?

Intelligencia:Az intelligencia az elme elemző és megkülönböztető képessége. Az intelligencia komplex képesség, ami a probléma megoldásra irányul. Ide tartozik például az összefüggések átlátása, az emlékező képesség, a gondolkodás gyorsasága. 
Intelligensen viselkedj minden helyzetben, fel se tételezzék rólad, hogy te egy szélhámos vagy-e, vagy lövésed sincs az üzletről, a termékekről, csak a vélt ígért hasznot akarod! Fontos az érzelmi intelligencia is. Ne légy gyerekes, ne sértődj meg, ha nemet mondanak, ne állj le vitatkozni, győzködni másokat, ne sértegess, ne nézd le más üzletét, ne kérkedj a sikereiddel, hogy mennyi pénzed van mekkora a csapatod stb.
És ma már azt is mondhatjuk, hogy használj intelligens eszközöket! Ma már sok mindent lehet automatizálni, online elintézni, és olyan eszközöket használni amik szinte a beavatkozásod nélkül is gyűjtik a jelölteket, és csatlakozókat csinálnak belőlük!
Haladj a korral!

IrigységErről túl sokat nem hiszem, hogy írni kell, de megemlíteni azért fontos, mert akadályozhatja a sikert, mint negatív érzelem. Fontos, hogy az irigység nem jó motiváció, és nem visz jó irányba. Soha se a másik áldását kívánjad el, hanem hidd el elég nagy a torta, neked is bőven jut belőle! Ha irigy vagy akkor nincs meg a hited az üzletben, mert azt gondolod, hogy ez veled nem történhet meg, csak ő volt olyan szerencsés.

IgazmondásÚgy gondolom a mi üzletünk úgy jó, ahogy van, nem kell és nem szabad rajta fényezni!
Fontos, hogy mindig az igazat mondjuk, még akkor is ha kísértést érzünk rá, hogy valami nagyot mondjunk, csak azért, hogy vonzóbb legyen az ajánlatunk! Ne gyártsunk mézesmadzagokat! Abból nem származik semmi tartós és maradandó jó, ha embereket hamis ígéretekkel hozzunk be az üzletbe. Ne tulajdoníts gyógyító tulajdonságokat egyik terméknek sem, és ne biztass senkit azzal, hogy ezzel az üzlettel bárki milliomos lesz. 
Ne túlozd el az eredményed, a jutalék csekked nagyságát, a csapatod méretét csak hogy emeld magad. Marketing ide marketing oda, jobb, ha az igazat mondod, mint azt ami jobban eladja a dolgokat! És akkor sose kell félned, hogy valami kiderül rólad!


IrányításAz irányítás alapvetően fontos dolog az ember életében.
Először is a legfontosabb dolog, hogy legyen irány amerre tartasz, ne a semmit célozd meg, a lesz ahogy lennie kell mentalitással! Az emberek 80%-ának nincsenek céljai, nem tudja honnan jön és hova tart, és az élete irányítását maximálisan átadják a körülmények vagy más emberek kezébe. Ők, akik mindig csak elszenvedik más emberek döntését, és soha semmibe sincs beleszólásuk. És az irányítást – bár magukat nem irányítják – szívesen átveszik sokan, és szívesen megmondják neked mi a helyes, mit kéne tenned, és mit nem! A kedves szülök, testvérek, barátok, haverok, a szomszéd a munkatárs, a főnök mind rendelkezik véleménnyel, a helyes úttal kapcsolatban!
Neked el kell döntened, hogy kinek engeded, meg hogy irányítsa az életed és kinek a véleményére hallgatsz! Ne légy önfejű, szükség van mások tanácsára, útmutatására, de ha sikeres akarsz lenni, akkor csak sikeres emberekre hallgass, ha gazdag, akkor arra, aki már gazdag stb.
Az élet olyan mintha minden és mindenki megesküdött volna, hogy téged eltérítsen a céljaidtól az álmaidtól és olyan dolgokra irányítsd a figyelmedet, amik hiábavalók és gyümölcstelenekké tesznek!
A TV, a rádió, az újságok, az internet, a Facebook, a beérkező emailek, mind mind tud érdekes vagy vonzó  tartalmat kínálni neked csak, hogy elvonja a figyelmedet a fókuszról!
Persze a siker útja sokszor nem a legkönnyebb irány, és szívesebben választja mindenki a fájdalom mentesebb irányt, az utat ahol nem kell elhagyni a kényelmi zónánkat!
De nagyon vigyázz mert ha mindig csak azt csinálod ami jó érzést okoz, ami megkímél a fájdalmaktól, a vajúdás kemény érzésétől, akkor a siker nem fog megszületni soha!

IllúziókÉs végül, de nem utolsó sorban ne kergess illúziókat!
Ez az üzlet sem a munkanélküli gyors meggazdagodás üzlete! Bárki bármit mondott, ígért neked, itt sincs kolbászból a kerítés, és nem állnak sorba az emberek, hogy csatlakozni akarnak hozzád! Nagyon sokan, mint utolsó mentsvárként csatlakoznak az MLM hálózatokhoz – vannak, akik egy tucathoz egyszerre – mert azt gondolják, valamelyik csak bejön, és valahol csak találnak egy két balekot aki alájuk regisztrál és majd az ő munkájuk eredményéből egy kis ajándék pénzhez jutnak!
Az ilyen emberek számára a legvonzóbb a honlapunk azon mondatai melyek arról szólnak: + Bónuszként esténként, lefekvés előtt megnézheted a hálózatod fejlődését. 
Mert a honlapod dolgozik helyetted mikor alszol akkor is…..
Nos én nem akarom elkergetni az illúzióidat, el venni a kedved, lelombozni de azt se szeretném ha pár hónap múlva azt vágnád a fejünkhöz, hogy becsaptunk és ez az üzlet nem működik!
Akkor megnéznénk, a vásárlásaid és látnánk hogy a belépő kávédon kívül semmit se vásároltál, semmi terméktapasztalatod nincs. Megnéznénk hány emberrel beszéltél, hány bemutatót tartottál, hány embernek adtál kóstolót, termék mintát, hány webkonferencián, rendezvényen voltál, hány könyvet vettél és olvastál el stb és kiderülne, hogy az egészet meg tudnánk egy kezünkön számolni!
DE NEKED AZ ÜZLET NEM MŰKÖDÖTT, ÉS MÉG CSODÁLKOZOL, HOGY MIÉRT NEM?!
Ne illúzióid, hanem céljaid legyenek, és a célhoz terveid, lépések, amik mentén el fogod érni azt! Például a Sikerképlet lépései , ahol a következő videóban áttérünk majd a T betűs szavakra!
Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése