2013. október 15., kedd

MLM termékek - Nuskin, Amway, DXN, Organo Gold stb – legolcsóbban?!

Ma egy érdekes témáról írok, amivel sajnos fontos foglalkozni, hisz nagyon is égető kérdés ez, főleg a tisztességes hálózatépítők számára!
Ennek a cikknek a célja most nem az, hogy egyes MLM cégek árpolitikáját, árképzését vizsgálja, hanem az, a szerintem leginkább magyar jelenség, ami ezen a területen megnyilvánul és tapasztalható!
Mint tudjuk, az MLM kereskedelmi formában a termékek nem hagyományos kereskedelmi formában vannak tervezve eladásra, hanem fogyasztói hálózat formájában. Vagyis azok az emberek, akiknek megtetszik, a termék csatlakozhatnak a céghez regisztrált törzsvásárlónak s így kaphatnak bizonyos kedvezményeket, visszatérítéseket a vásárlásaikból. Sőt ha ők is megmutatják a terméket másoknak és őket csatlakoztatják a rendszerhez, akkor az ő forgalmuk, sőt az általuk behozott újabb és újabb emberek után is kapnak jutalékot! Így a munkájuk eredményeként hamarosan már ingyen van a termékük, majd egyre több plusz extra jövedelmet kereshetnek ezzel.

Persze mindig vannak, akik tartózkodnak az ilyen regisztrációs dolgoktól, még akkor is, ha csak név és email cím megadása szükséges. Őket a hálózatépítők szolgálhatják ki, vagy kisker áron, vagy ha ismerős barát vagy bármi, akkor személyesen adhatják nekik bármilyen áron, akár ajándékba is!
Ha azt szeretné egy cég, hogy a termékei boltokon, nagykereskedőkön vagy kiskereskedelmi egységeken keresztül, vagy webáruházakon keresztül legyenek értékesítve akkor ilyen rendszereket építene. Ebben az esetben a nagykereskedő megveszi a terméket a cégtől nagyker áron és a saját hasznát rárakva továbbadja a kiskereskedelmi üzleteknek esetleg ügynököknek, akik járva a házakat értékesítenek. Lenne, aki olcsóbban adná, valaki drágábban mindenki a saját marketing elképzelése szerint.
Ha viszont az MLM formát választja a cég, akkor elsődleges cél a tagok, forgalmazók védelmezése, a trükkösködő, ügyeskedő kereskedő típusú emberekkel szemben.

Miről is beszélek?
Gondolj bele, üzletépítő vagy és pénzt, időt energiát fektetsz abba, hogy embereknek megmutasd a lehetőséget, a termékeket természetesen abból az érdekből, hogy te abból részesedj, és alád a te rendszeredbe regisztráljon! Majd a munkád gyümölcseként, ha persze jó a termék és hűséges vevő marad, akkor egy életen át részesedhetsz abból a passzív jövedelemből, amit munka és időbefektetéseddel megérdemeltél!

Ezért a régi nagy ismert MLM cégek maximálisan védik az üzletépítőiket, s persze a cég hírnevét is. azzal, hogy tiltanak minden internetes megjelenést, saját webáruházat, saját honlapot, saját reklámot, hirdetést, publikációt!  Ha valaki ilyet tesz azonnal kizárják egy kisebb felszólítás után, hisz csatlakozáskor mindenki elolvashatja az etikai kódexet!
Elképzelhetetlen, hogy egy Nuskin Amway vagy FLP terméket valaki olcsóbban áruljon, vagy egyáltalán áruljon, ajánljon nyíltan az interneten, hosszú távon.
Mert persze azért vannak kivételek, de ezek csak erősítik a szabályt.

1.   1. Mivel nem a cég, de üzletépítő csoportok gyakran kommunikálják úgy a lehetőséget, hogy ez egy üzlet és fontos a több százezres belépő csomag megvásárlása, ezért gyakran esik meg, hogy az új csatlakozó, sokszor erején felül költekezik, hitelt vesz fel! Aztán megérkezik a belépő csomag a sok méregdrága termékkel, és neki nincs semmi marketing tapasztalat, hogy kinek lehet ezt eladni, ki a célcsoportja stb. Sőt gyakran még az is megesik, hogy a beépített kényszerek miatt, hogy a kvalifikáció teljesüljön, még következő hónapokban is átveszi a rengeteg terméket s így hamar tele lesz a kamra.
Nos, ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy megpróbálnak a terméktől megszabadulni akár fél áron is a Vaterán vagy más hirdetési felületen át!
Ha olcsóbban akarsz Nuskin terméket, vagy Amway víz tisztítót ajánlom, hogy tájékozódj a Vaterán.
Ezeket az embereket már nem érdekli, ha ki is zárják őket, hiszen ha menne az üzlet, akkor nem adnák el a termékeket fél áron.

2.  2. Mivel én anno, pár éve a Nuskin hálózatát építettem, kicsit jobban ismerem az ottani problémákat. Folyamatosan tűntek el a vevőink, és mikor rájuk kérdeztünk, sokszor kiderült, hogy találtak olcsóbb helyet! Olcsóbbat, mint a regisztrált törzsvásárlói ár! És nem csak Vaterát. Akkoriban voltak ügyeskedők, akiknek voltak Amerikai kapcsolataik, és mivel a Nuskin saját hazájában persze jóval olcsóbbak voltak a termékek, sokszor fél áron meg lehetett kínt venni, így ők kiépítettek egy külön útvonalat, és ott meg vették olcsóbban és behozták maguk, persze vám meg minden nélkül s így árulták a neten. Akkoriban jöttünk el a cégtől, így nem kísértem végig, de úgy tudom kizárták őket.
Ezek a kereskedő típusú emberek, akik nem értik meg a hálózatépítés lényegét, s ragaszkodnak a berögződött kereskedelmi értékesítés formájához. Vedd meg olcsóbban add el drágábban. Trükközz, árazz le stb.

Alapjában tehát ezek a nagy cégek védik a tagjaikat, hogy ne lehessen az, hogy valaki felépít valamit, toboroz, bemutatót tart stb és aztán hazamegy a jelölt, beüti a Goggle keresőbe, hogy : Nuskin vagy DXN , Organo Gold stb termékek olcsóbban stb, és az Adwords hirdetésbe, vagy a találatokban rögtön előjöjjenek olyan ajánlatok, amik megmutatják, hogy lehet regisztráció nélkül, még a törzsvásárlói árnál is olcsóbban vásárolni! Mert az emberek nagy többsége ezek után nem fogja felvenni a szponzor jelölt telefonját, nem fog regisztrálni, pláne nem kiskereskedelmi áron vásárolni, hanem megy az olcsóbb irányba!!

A nagy cégek ezt már megoldották. Elképzelhetetlen, hogy mindenféle bio, vitalitas, vitamin stb webáruházak Nuskin vagy Amway termékeket áruljanak. Az csakis a céges weboldalon keresztül működhet.
A kis cégeknél még sajnos nem így van, így vannak ma is olyan webáruházak akik azzal halásszák el a tisztességes üzletépítők vásárlóit, csatlakozóit, hogy regisztráció nélkül, sokszor még a törzsvásárlói ár alatt árulják a MLM termékeket. Így van mikor DXN törzsvásárlók, kiket nem érdekel pont érték, inkább ilyen helyeken vásárolnak, mert olcsóbb, mint az MLM cégnél tagként!
Felháborító az ilyen ügyeskedő, inkorrekt, etikátlan csalók romboló munkája, amivel az MLM alapjait akarják szétrombolni, úgy hogy igazából ők se keresnek semmit, hisz mi haszon lehet abból, ha beszerzési ár alatt értékesítünk?
Érdemes elgondolkozni a leírtakon, és fellépni az ilyen hálózatszédelgők ellen, és kizárásukat követelni, úgy ahogy a régi nagy MLM cégek teljesen igazságosan jogszerűen meg is teszik!

Ha olcsóbban akarsz DXN termékeket, regisztrálj be,  http://wellnesskavehaz.hu/uzleti_lehetoseg ajánld másoknak, csatlakoztass embereket a hálózatodhoz és érd el, hogy eleinte ingyen legyen, a termék majd egyre több pénzt extra jövedelmet keress! Ez így működik, így etikus!

Védjük meg az MLM szakmát a sarlatánoktól!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése