2014. január 8., szerda

Évindító beszéd - DXN 2014

Nem vagyok politikus a szó mai értelmében, de a görögben a politikus a polisz vagyis a város jólétével törődő emberekre vonatkozó kifejezés volt! És én a város , az ország jólétéért szeretnék tenni, ezért mégiscsak politikus vagyok. De ha el kezdesz mosolyogni emberekre, és pozitívan viselkedsz, jó hatással leszel a környezetedre, így a város jólétét emeled. Tehát mindannyian lehetünk politikusok! :)
Ez a beszéd ilyen értelemben politikai beszéd. De sokkal inkább egy erőt adó inspiráló útmutatás erre az évre! Kérlek hallgasd meg és ha egyetértesz, csatlakozz egy TETSZIK megnyomásával a Facebook profilunkon! https://www.facebook.com/magadpartja


Kedves barátaim, honfitársaim, választó polgárok!
Az elmúlt év, ahogy az előzőek is, sokak számára nagyon nehéz volt, mások számára pedig nagyszerű és sikeres!
Nehéz ilyenkor megítélni , hogy ki, minek köszönheti azt az eredményt amit elért, nem célom a politikai vélemény nyilvánítás, se ítélkezés, se dicsőítés formájában.

Én úgy gondolom, nem az a fő probléma a rossz esetekben, hogyha rosszul sikerült az év, hanem az, ha nem tudjuk miért és így mindent ugyanúgy folytatunk és csinálunk tovább ahogy idáig!
 Ahogy Albert Einstein mondta:

„Nem oldhatjuk meg a problémákat, ugyanazt a gondolkodásmódot alkalmazva, amellyel megteremtettük őket.”

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.” 

Az előttünk álló év viszont még a kezünkben van és ismét  a választások éve lesz!
És a választások tétje óriási,  teljes mértékben befolyásolhatja a jövőnk alakulását!
Lehet az eredménye egy egészséges, boldog, sikerekben gazdag új esztendő, de lehet egy kudarcokkal, szomorúsággal teli  gyászos év is sokak számára! 

Ezért mérhetetlenül fontos, hogy ne gondoljuk azt, hogy a választást bárki megúszhatja, elkerülheti!

Mert a választás bojkottálása, kikerülése vagy lekicsinylése is egy döntés, és egy választás!
Ahogy szokták mondani a hallgatás az beleegyezés, vagyis a nem választás is egy választás, ha nem döntesz az is egy döntés!
Ahhoz tehát, hogy eredményekben, sikerekben gazdag, egészségben teljes, bőséget hozó és boldog új évet zárjunk jövő szilveszterkor, jó döntéseket kell hozni és jól kell választani!

Lehet választani, a közömbösséget, a beletörödést, a passzivitást vagy a segítőkészséget, az aktiv közösségi életet, és a mások szolgálatát!
Választhatunk a saját magunk felelősségének elismerése és a mások – pártok, politikusok, vezetők és más emberek hibáztatása között!

Választhatjuk a kifogásokat, hivatkozhatunk a körülményeinkre vagy bátran belevághatunk a lehetetlennek tűnő feladatokba is, és győzhetünk a nehézségeken!

Választhatjuk, hogy mindig valahonnan fentről várjuk a segítséget, a támogatást, a segélyeket vagy bátran belevágunk valami vállalkozásba, lehetőségbe amivel saját kezünkbe vehetjük életünk irányítását! Választhatjuk a lustaságot, a tehetetlenséget, a pesszimizmust és passzivitást vagy ugyanúgy megtehetjük, hogy a hitet, a pozitív gondolkodást, a reménységet, a kreativitást választjuk!

Engedhetjük másoknak, hogy kigúnyolják álmainkat, lenézzék nagyra törő terveinket, negatív véleményükkel lerántsanak a maguk szintjére, vagy lerázhatjuk mások kritikáját, cinizmusát és merünk nagyokat álmodni, nagy célokat kitűzni és olyan dolgokba is belekezdeni amire mások alkalmatlannak tartanak!

Lehetünk szkeptikusak, bebújhatunk a kis barlangunkba, ragaszkodhatunk a biztosnak vélt, még minimális, kis fix fizetést adó alkalmazotti létünkhöz, messze elkerülve minden meggazdagodást ígérő lehetőséget, de vállalhatunk is egy kis kockázatot, egy kis erőpróbát, kilépve a komfortzónánkból, új képességet kifejlesztve, egy kis személyiség fejlődéssel és kitartással végigfutva a pályát, megváltoztathatjuk jövőnk menetét és eljuthatunk az anyagi függetlenségre, a valós szabadságra, mikor már nem mások céljaiért robotolunk, és nem mások mondják meg mikor mehetünk szabadságra, és mi legyen első az életünkben!


Választhatjuk a gyűlöletet, az ítélkezést, a különbségek kihangsúlyozását, a kevélységet és a saját igazságunk hangoztatását de dönthetünk a mellett is , hogy a szeretet követei leszünk, békességet teremtünk ahova megyünk, az összefogást, megbékélést, egységet a közös jót keressük és építjük!

Használhatjuk a szánkat rágalmazásra, hazudozásra, gyűlölet keltésére, sértésre és kritizálásra, de választhatjuk a szelídséget, az áldást, a felépítést és beszélhetünk úgy is , hogy aki velünk találkozik, utána többnek és jobbnak érzi magát!

Választhatjuk a depressziót, az önsajnálatot, a keserűséget és a sértődékenységet de dönthetünk a boldogság, a vidámság, a hálaadás és a mosoly mellett is!

Választhatjuk az egészséget, az egészséges táplálkozást az egészséges életmódot a tudatos életvitelt, de ugyanakkor legyinthetünk is ezekre, mondván egyszer élünk miért ne élveznék ki mindent, valamibe úgyis meg kell halni mindenkinek!

 
Nos kedves embertársaim, tisztelt választó polgárok ez az év a választások éve ismét!

De a te személyes jövőd nem tavasszal az urnáknál fog eldőlni, hanem már most év elején azzal, hogy milyen döntéseket hozol, milyen irányba fordítod a vitorláidat, és hogy hajlandó vagy-e változni és változtatni az életeden, a gondolkodásodon, a hozzáállásodon és mersz-e ha kell  a tömeggel szembe menni, másképp gondolkodni, és minden nap az örömöt, a boldogságot és a szeretetet választani!

Nincs más választásod! – TE VAGY A JÖVŐD MEGTEREMTŐJE!
Ami eddig történt veled, a múltbéli döntéseid következménye legnagyobb mértékben! Ha más, jobb jövőt akarsz más döntéseket kell hoznod!

MERT:

Ki a felelős a jövőd alakulásáért?  TE MAGAD!
Ki felelős az egészséged alakulásárt elsősorban? TE MAGAD!
Kitől kell várjad, hogy a dolgok megváltozzanak! TE MAGADTÓL!

Ezért politika mentes szlogenünkkel hadd búcsúzzak és kívánjak még egyszer boldog és sikeres új esztendőt!
Se nem jobbra se nem balra, szavazatod add magadra!
Állj a magad lábára és szavazz a Magad Pártjára!
Sikeres választást Magyarország!

Ha egyetértesz velem és szeretnéd, hogy ez a választási kampány ne az egymás gyűlöletéről, a megosztásról szóljon, és a pártok kulturáltan és intelligens módon tudjanak kommunikálni, és szeretnél több mosolygós arcot látni Magyarországon akkor kérlek oszd meg ezt a videót minél több helyen, s egy hétig változtasd a profilképed vagy egy mosolygós smile képre vagy egy mosolygós képre magadról!


Köszönöm

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése