2015. április 16., csütörtök

DXN - napi hetes - 1 nap - Valódi-e a hited?Rosszindulatú, vagy tudatlan emberek azt szokták mondani, gúnyosan, hogy hinni a templomban kell, ezzel arra utalva, hogy a hit egyenlő a tudatlansággal, az együgyűséggel és az ellentéte a tudás, az értelem! Aztán ha jön egy rossz diagnózis és az orvosok, a tudomány felmondja a szolgálatot, akkor hirtelen fontos lesz a hit, mint végső kapaszkodó! Pedig ennek nem így kéne lenni!

A hitnek kellene mindent irányítania az életünkben! A hitnek kéne lenne az első döntésnek, és nem az utolsó esélynek! Itt most nem a teológiai értelemben akarom magyarázni, bár elsődlegesen ez arra vonatkozik, hanem általánosságban!
A hit ellentéte nem a tudás, hanem a hiszékenység!

A hit bizalmat, meggyőződést, ráhagyatkozást jelent elsősorban.
Ez a bibliai mondat, onnan kiemelve is, sokak által lett már használva a hit definiálására!
A hit pedig a nem látott dolgok felől való meggyőződés és a reménylett dolgok valósága!
Egy régi történet szerint, volt egy akrobata, aki a Niagara felett kifüggesztett kötélen ment át egyensúlyozva. Mikor átért, sokan megtapsolták, és volt, aki annyira lelkes volt, hogy azt mondta: Ön olyan ügyes, hogy biztos áttudna úgy is menni, hogy maga előtt tol egy talicskát!

Az akrobata állítólag azt válaszolta: Ha ennyire hisz ebben, akkor jöjjön, üljön a talicskában és induljunk! Persze a hölgy ennyire nem gondolta komolyan!
Más rizikójára könnyű hinni, de az hogy mi van az ember szívében, az csak a próbák alatt derül ki! A hit meggyőződés és ráhagyatkozás és teljes körű bizalom, hogy nincs a győzelemnek alternatívája, a veszteségnek lehetősége!
Tehát a hit az, hogy elvágom az utat visszafelé, és ténynek fogadom el a dolgot, amiben hiszek!

A hit különbözteti meg a próbálkozót attól, aki megcsinálja az üzletet!
Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld! (Yoda-Star Wars)

Tehát ha MLM munkával akarsz foglalkozni, akkor semmiképp se kezdj bele bizonytalanul, csak úgy heccből, mint a lottózásnál, vagy bejön, vagy nem, belekezdek, hátha találok valakiket, akik megcsinálják helyettem. Jól hangzik, hogy milliomos lehetek, hogy ezt bárki megcsinálhatja, hogy egyszer abbahagyhatom, és akkor is jön a pénz stb! Ez nem hit, ez csak hiszékenység, és az első csalódás, NEM, negatív tapasztalat után máris abbahagyod!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése